Kinderen tussen 10 en 12 jaar kunnen duiken tot en met volgens het onderstaande schema. Zij doen een beperkter programma, zoals ondieper duiken.

Discover Scuba is jouw introductie tot de duiksport gebeurt in een zwembad of een rustig deel in het buitenwater. Maximale diepte: 6 meter. Je krijgt een brevet en registratie bij PADI. Daarmee kun je wereldwijd onder begeleiding van een PADI instructeur overal ter wereld duiken.

Scuba Diver is de volgende stap op weg naar je PADI-Open Water-brevet. Het is een ideale manier om een geweldige indruk van de onderwaterwereld te krijgen. Jouw nieuwsgierigheid in het duiken wordt absoluut bevredigd. De cursus bestaat uit theoriesessies, zwembadlessen en buitenwaterduiken. Maximale diepte: 12 meter.

PADI-Open Water Diver is, samen met de Advanced Open Water, de populairste cursus ter wereld van de PADI-duikopleidingen. Met dit brevet mag je zelfstandig, met een buddy, overal ter wereld duiken. Ook mag je deelnemen aan duikuitstapjes en apparatuur huren. Het brevet is levenslang geldig. Om te beginnen haal je de lesmaterialen op (boek, dvd en duiktabellen) en gaan we aan de slag met theorie, zwembadtraining en buitenwaterlessen. Maximum duiklimiet van 18 meter (12 meter voor kinderen tot 15 jaar). Alle duikspullen zijn inbegrepen.

PADI-Open Water Referral

@@@@

PADI-Advanced Open Water Diver is de tweede populaire PADI-opleiding. Je voert 5 bijzondere duiken uit. Wij stellen daartoe een wrakduik, nachtduik, opsporen en bergen, navigeren en een diepe duik voor. Je mag ook andere onderdelen kiezen. Het navigeren en de diepe duik zijn verplicht. Met dit brevet mag je wereldwijd vrijwel alle duiken maken. Dat is handig op vakanties. In deze opleiding zijn begrepen het boek PADI “Advanced Open Water Diver”, de DVD, alle lessen, gebruik van materialen en het prachtige PADI-brevet.

Emergency First Response leert je hoe je moet handelen bij levensbedreigende ongevallen en overige situaties. De opleiding is inclusief handleiding, DVD en oefenen in veel voorkomende situaties, zoals voor reanimeren, beademen, stabiele zijligging, shockmanagement, slagaderlijke bloedingen, breuken, flauwtes en ziektes. Dit brevet, of vergelijkbaar, is noodzakelijk voor de rescue-opleiding.

Rescue Diver Dit is de leukste opleiding van het PADI-programma. De opleiding leert je op een verantwoorde andere manier met duiken om gaan. Het geeft een andere kijk op het duiken en op andere duikers. Het is een doe cursus. Geen vast omkaderde theoretische oplossingen maar improviseren. Opzet zijn een theoriesessie, zwembadtraining en veel oefenen in scenario’s. Heel leuk!